Finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de lei, cu condiția să nu faceți profit

business-163501_1280

Un program de finanțare nerambursabilă destinat antreprenorilor din domeniul cultural și creativ a fost lansat de Ministerul Culturii, însă, deși valoarea finanțării poate atinge și 100.000 de lei pe proiect, banii nu pot fi folosiți pentru activități generatoare de profit.

Programul Ministerului Culturii este destinat arhitecților, meșteșugarilor, designerilor sau antreprenorilor din media digitale și beneficiază de un buget total de 500.000 de lei. Cel puțin cinci proiecte are trebui finanțate prin acest program, având în vedere că valoarea maximă a finanțării acordate este de 100.000 de lei pe proiect. Solcitanții trebuie să contribuie din surse proprii cu cel puțin 20% din valoarea proiectului, conform anunțului publicat pe site-ul instituției.

O limitare majoră este stabilită însă în normele metodologice publicate pe aceeași sursă: bugetul poate fi alocat doar în baza Ordonanţei nr. 51/1998, care prevede că finanţările nerambursabile nu pot fi utilizate pentru activităţi generatoare de profit. Totodată, banii nu pot acoperi datorii anterioare sau salarii.

Cheltuielile eligibile în programul de finanțare sunt:
a) Costuri de producţie, închirieri de spaţii şi aparatură, onorarii, prestări servicii, premii.
b) Cheltuieli ocazionate de cazarea şi transportul intern şi internaţional al participanţilor/invitaţilor
c) Alte cheltuieli specifice, precum tipărituri, acţiuni promoţionale şi de publicitate
d) Diurna, acordată în condiţiile legii

Calendarul programului:

  • Perioada de depunere a dosarelor: 14 martie – 14 aprilie 2016
  • Verificarea conformitatii administrative, respective a eligibilitatii cererilor de finantare: 15 – 18 aprilie 2016
  • Evaluarea proiectelor culturale: 19 -24 aprilie 2016
  • Publicarea listei cu punctajul acordat proiectelor: 25 aprilie
  • Perioada de depunere a contestatiilor: 26-28 aprilie 2016
  • Publicarea listei finale a proiectelor castigatoare dupa finalizarea contestatiilor: 2 mai 2016.

Dosarul trebuie să conțină următoarele acte:

a) Cererea de finanţare nerambursabilă tipizată, completată şi semnată de către reprezentantul legal al solicitantului (Anexa 4). Cererea de finanţare nerambursabilă se completează prin descărcarea forumularului tipizat, de la adresa www.cultura.ro.
b) Copia, conform cu originalul, a hotărârii judecatoreşti de înfiinţare, definitivă şi irevocabilă, care să ateste personalitatea juridică, unde este cazul.
c) Copia, conform cu originalul, a actului constitutiv, a statutului si a actelor doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale solicitantului, precum şi actele aditionale, dupa caz.
d) Copia certificatului de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor (unde este cazul, în conformitate cu legislaţia în vigoare).
e) Copie a Certificatului de atestare fiscală.

Normele metodologice privind organizarea şi funcţionarea comisiilor, procedura de selecţie a ofertelor culturale în vederea acordării de finanţări nerambursabile, pentru anul 2016, în cadrul Programului CultIN, precum şi procedura de soluţionare a contestaţiilor

facebook

 

Acest articol a fost publicat în FINANTARE și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *