Fonduri europene de 50 de milioane de euro pentru stagii de practică pentru studenții români. Cine se poate înscrie?

fonduri europene 2015 studentiFonduri europene 2015. Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), a lansat luni, 4 mai 2015, un nou apel de proiecte în valoare totală de 50 de milioane de euro, menite pentru finanțarea stagiilor de practică pentru studenții români.

Apelul „Stagii de practică pentru studenți” va finanța proiecte care vizează efectuarea de stagii de practică (internship) în anul 2015 de către studenți/ masteranzi din sistemul național de învatamânt la potențiali angajatori din orice sector, fiind încurajate stagiile de pregătire practică în cadrul instituțiilor publice.

Obiectivul apelului este sprijinirea studenților în dezvoltarea cunostințelor și aptitudinilor necesare în procesul de inserție pe piața muncii. Un proiect va putea avea valoarea totală eligibilă între 50.000 euro și 499.999 euro și va sprijini minim 150 de studenți/ masteranzi.

“Prin lansarea unor astfel de apeluri imi doresc ca impreună cu echipa de la MFE să fac tot ce-mi stă în putință pentru a recupera cât se poate de mult și pentru a pierde cât mai puțini bani din perioada de programare 2007 – 2013. După cum știm, în debutul acesteia, țara noastră a avut parte de multe și grele corecții aplicate. De aceea, guvernul actual încearcă să încheie aceasta perioadă cu o absorbție cât mai mare, în ciuda piedicilor din trecut, pentru a putea intra în urmatoarea perioadă de programare, 2014 – 2020, cu lecțiile învațate și cu încredere că absorbția fondurilor europene nu este deloc o misiune imposibilă. Așadar, 2015 și 2016 reprezintă ani cruciali, atât pentru încheierea în condiții cât mai avantajoase pentru România a perioadei de programare 2007-2013, cât și pentru crearea unei contrucții solide în vederea îmbunătățirii capacității de absorbție în perioada 2014-2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Ghidul solicitantului de fonduri europene pentru stagii de practică în 2015 pe scurt:

-În funcție de proiecte, finanțarea variază între 50.000 și 499.000 de euro;
-Durata de implementare a unui proiect va fi de minimum 4 luni și maximum 6 luni;
– contribuția beneficiarilor la finanîarea proiectului variază între 2% și 15%, în funcție de natura juridică a solicitantului (companie privată sau instituție publică)ș
– Propunerile se depun EXCLUSIV online, pe site-ul www.fonduri-ue.ro;
– grupul țintă eligibil  este format din studenți înmatriculați în sistemul național de învățământ (licență și master); Valoarea minimă a grupului țintă este 150 de persoane;
-Valoarea maximă a subvenției pentru un student este
de 10 lei/oră;

Beneficiari (solicitanți și parteneri) eligibili

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, solicitanții și partenerii eligibili sunt :
− Instituții de învățământ superior din sistemul nați onal de învățământ;
− Angajatori ;
− Asociații profesionale;
− Camere de comerț și industrie;
− Organizații sindicale și organizații patronale;
− ONG-uri ;
− Ministerul  Educației  și  Cercetării  Științifice  și  structuri/  agenții/  organisme  relevante,  subordonate/coordonate de către acesta;
− Furnizori publici și privați de orientare și consiliere profesională;
− Secretariatul General al Guvernului.

Ghidul detaliat este publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene la adresa http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2015/cpp189.pdf.

facebook

 

Acest articol a fost publicat în Fonduri Europene, fonduri europene 2015, fonduri europene nerambursabile și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *