O artistă creează mini-sculpturi extrem de detaliate din componente reciclate de ceasuri mecanice vechi. Galerie FOTO

emerald+catCând nu lucrează pentru Disney, Dreamworks sau Warner Bros, artista americană Sue Beatrice își dedică timpul micului atelier de obiecte de artizanat din New York, unde produce sculpturi în miniatură de o frumusețe aparte, din materiale reciclabile, în special din componete de ceasuri vechi.

Sphinx+Moth+with+Sue”Nu am stricat niciodată un ceas ca să fac o sculptură. Toate piesele pe care le-am folosit provin de la ceasuri vechi, deja aruncate”, mărturisește artista în vârstă de 50 de ani pe All Natural Arts, propriul magazin online, unde își vinde sculpturile unicat cu prețuri între 75 și 125 de dolari (circa 500 de lei).

Absolventă a Academiei de Arte Frumoase din Pensylvania în 1981, Sue are o carieră de peste 30 de ani în dezvoltarea unor proiecte de artă din materiale inedite.

bunny+3Chiar de la vârsta de 15 ani a început să experimenteze cu aripi de insecte, piei de reptile, pene și alte obiecte delicate. Pentru că sculpturile create cu aceste obiecte trebuiau protejate, Sue folosea carcase de ceasuri vechi, pe care le obținea de la diverși anticari.

Cu timpul, odată cu carcasele de ceasuri, primea și unele componente rămase, pe care le-a remarcar. ”Am început să le folosesc în lucrările mele iar la scurt timp au devenit materia primă principală pentru sculpturi”, povestește artista.

Pumpkin+Scraecrow Mouse+riding+dragofly mouse+and+drangon+fly+on+ground deer+mouse father+and+son+close+up

Lucrările din noua linie erau menite să exprime trecerea timpului și mortalitatea. ”Când mă uit la aceste ceasuri vechi, mă gândesc la viețile oamenilor care le-au folosit la un moment dat și mă gândesc la ceea ce vreau să fac eu cu viața mea. Mă surprinde și acum frumusețea acestor ceasuri și grija care a fost pusă în construirea lor. Am vrut să fac cinste acestor creații și să le redau strălucrea sub o altă formă. Cu timpul am găsit un mod de a face trecrea de la lucrările mele comerciale la produse mai creative, care aduc bucrie celor care le primesc”, spune Sue.

Lucrările comerciale la care face referire Sue sunt proiecte pentru marile studiouri cinematografice, ca figurine din seria Harry Potter, sau proiecte cu dovleci uriași de Halloween. Proiectul de suflet al lui Sue nu a fost însă mai prejos.

cat+posable+2 bee+2 flying+fairy+on+stand

Primele lucrări s-au bucurat de un succes uriaș. Vorba s-a răsândit pe rețelele sociale iar comenzile au început să curgă din toate colțurile lumii. În prezent, peste 100 de lucrări unicat deja vândute și care nu vor fi reproduse niciodată sunt postate pe site-ul artistei. Sculpturile întruchipează cel mai adesea animale, pentru că Sue este fascinantă de dihotomia mecanic-biologic, iar iluzia acestor forme care par aproape reale creeză o magie specială.

”Sunt îndrăgostită de fiecare dintre sculpturi. Dar imediat ce termin una, sunt extrem de fericită să o încep pe următoarea”, povestește artista.

facebook

Acest articol a fost publicat în branding și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *