Program european de 237 mil. euro pentru sprijinirea antreprenorilor din șase țări, inclusiv România

environmental-protection-886672_1920Șase bănci din România, Țările de Jos, Franța, Irlanda, Italia și Spania, au semnat luni, 19 octombrie, un acord de garantare în valoare de 237 de milioane de euro cu Fondul European de Investiții (FEI) pentru a facilita accesul IMM-urilor din aceste țări la surse de finanțare din piață, informează Comisia Europeană.

Se estimează că acest acord, derulat în cadrul Programului Uniunii Europene pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI), va sprijini aproximativ 20.000 de IMM-uri să obțină credite de finanțare.

„Îi felicit pe cei 6 furnizori de microcredite din Franța, Irlanda, Țările de Jos, România și Spania care au semnat acorduri de garantare pentru a facilita accesul microîntreprinderilor la finanțare. Micro-finanțarea reprezintă un instrument esențial pentru promovarea spiritului antreprenorial și combaterea excluziunii sociale și financiare. Comisia Juncker s-a angajat să impulsioneze creșterea economică și să creeze locuri de muncă și iată că astăzi prezentăm măsuri concrete în vederea atingerii acestui obiectiv”, a declarat Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, MarianneThyssen.

Acordurile au fost semnate, la numai 5 luni de la lansarea inițiativei EaSI, între FEI și următoarele bănci: Nextebank (România), Qredits Microfinanciering (Țările de Jos), Association pour le Droit à l’Initiative Economique (Franța), Microfinance Ireland (Irlanda), PerMicro (Italia) și Laboral Kutxa/ Caja Laboral Popular (Spania).

Persoanele care au dificultăți în a intra pe piața forței de muncă și doresc să își înființeze propria microîntreprindere sunt în special vizate de cele 6 acorduri de finanțare.
facebook

Acest articol a fost publicat în FINANTARE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *