Târgul Enovitis 2015, organizat pentru prima oară în Sicilia, s-a încheiat cu rezultate pozitive

Cea de a zecea ediție a târgului “Enovitis”, eveniment organizat de către, Uniunea Italiană de vinuri și târguri (Unione italiana vini e Veronafiere), a avut loc pentru prima oară în Sicilia (Marsala) lângă ferma viticolă Baglio Biesina , în datele de 5 și 6 iunie 2015. La acest târg, unic de acest gen în Italia, au fost prezenți peste 6000 de participanți, cu 1500 mai mulți decât la Enovitis 2014, organizat la Veneto.

Cu ajutorul celor 80 de operatori, au fost prezentate pe câmp noile modele de tractoare viticole, pulverizatoare, maşini de cules via, maşini de tăiat via, utilaje pentru pregătirea solului și pulverizatoare viticole. Această demonstrație “în mișcare” a oferit posibilitatea specialiștilor să vadă cum funcționează noile utilaje și care sunt caracteristicile technice.  Bineînțeles, vizitatorii au avut ocazia să vadă și expoziția clasică a utilajelor, expusă pe standuri.

 

Participanții de la târgul Enovitis au votat tractorul pe care au estimat cel mai performant ținând cont de criterii cum ar fi manevrabilitate, designe-ul, accesul și confortul postului conducătorului, transmisia, raportul calitate și preț.

Anul acesta câștigătorul a fost firma Fendt cu modelul Fendt 211V, firmă care a obținut al doilea an consecutiv premiul întâi. (în anul 2014 câștigătorul a fost Fendt 211 P Vario, iar în 2012 concursul a fost câștigat de către tractorul BCS Sky Jump).

 

Pe lângă demonstrațiile în aer liber, la Enovitis 2015 a avut loc o conferință despre situația actuală a viticulturii bio și a produselor ecologice, cu participarea vizitatorilor, organizatorilor precum și a reprezentanților presei și a firmelor de specialitate.

La această  conferință organizată cu colaborarea federațiilor FederBio,  AIAB,  AssoBio și  Valoritalia, s-au confruntat cei mai mari experți din Italia și Europa.

Au avut loc două prezentări: prima a fost dedicată situației vinurilor bio din Italia, focalizată în special pe cultivarea terenurilor, producerea vinurilor, vânzarea și informarea consumatorilor și despre noile regulamente din Uniunea Europeană.

La sesiunea internațională organizată în partenariat cu două reviste cu mare prestigiu (Semana  Vitivinícola din Italia  și  Weinwirtschaft-Meininger din Germania), a avut loc o dezbatere despre interesul purtat către produsele bio în țările europei. Au avut loc discuții legate de producătorii din tările scandinave, din Germania, și cei din Spania, care în ultimii ani au investit foarte mult în producția vinului ecologic;

Conferința s-a bucurat de un mare succes într-un moment în care inovarea și calitatea produselor este din ce în ce mai importantă, pentru a face față unei piețe competitive.

 

 

 

 

 
Inapoi
Propune un producator Toate anunturile Toate categoriile